Este Biblia împotriva femeilor? Prezentatoarea de la Fox News, Shannon Bream, răspunde unor concepții eronate

07. 06.2021

Shannon Bream, gazda emisiunii „Fox News @ Night” are acum misiunea de a aduce lumină asupra femeilor fascinante din întreaga Biblie și de a răspunde unor concepții greșite pe care oamenii le-ar putea avea față de femeile din Noul și Vechiul Testament.

Noua carte a lui Bream, The Women of the Bible Speak: The Wisdom of 16 Women and Their Lessons for Today, este una dintre cele mai populare și mai bine vândute cărți din America în acest moment.

ABONEAZĂ-TE: ASCULTĂ „EDIFI CU BILLY HALLOWELL” PE PLATFORMELE PREFERATE

„Simt că Domnul mi-a dat această oportunitate și sunt foarte recunoscătoare”, a spus Bream recent în podcastul „Edifi cu Billy Hallowell”.

Prezentatoarea și analistul juridic a spus că se simțea cu adevărat inspirată în timp ce aprofunda poveștile biblice și a observat unele asemănări fascinante între luptele femeilor de atunci și de acum.

Ascultați de la minutul 18 pentru a auzi cum Bream detaliază perspecritiva ei asupra femeilor din Biblie:

„Când am început cu adevărat să aprofundez poveștile lor … Am găsit așa o mângâiere și încurajare în experiențele acestor femei”, a spus ea. „Problemele lor nu sunt chiar atât de diferite de luptele noastre de astăzi.”

Article: Women's rights at workplace — People Matters

Regina Estera se numără printre femeile pe care le-a cercetat. Estera, care a devenit regină a Imperiului Persan, s-a confruntat cu circumstanțe dificile – și care i-au pus viața în pericol – dar a perseverat. Regina, care era evreică, s-a ridicat și și-a apărat cu mult curaj poporul de la exterminare.

„Îmi place povestea reginei Estera… Ea era orfană. A crescut fără părinți”, a explicat Bream. „Poporul evreu era pe cale să fie exterminat. Am uitat câte răsturnări de situație au existat până la sfârșitul poveștii ei.”

În ceea ce-i privește pe cei care cred că Biblia este anti-femei, Bream a spus că speră ca dovezile să îi facă să se răzgândească, întrucât ea vorbește despre poveștile din Vechiul Testament și evenimentele din jurul lui Isus și abordarea Lui față de femei, în Noul Testament.

„Vedem în Noul Testament că femeile făceau parte din cercul Lui apropiat… acestea aveau valoare în ochii Lui”, a spus Bream. „Și El s-a dus la oameni, la bărbații și femeile… care erau marginalizați.”

Autoarea L-a menționat în mod special pe Isus arătând milă femeii care urma să fie ucisă cu pietre pentru adulter, precum și conversația Lui cu femeia samariteancă de la fântână. În ambele cazuri, Isus arată dragoste, bunătate și compasiune pentru aceste femei.

“El a prețuit femeile și le-a respectat, și cred că acest lucru se vede în Vechiul și Noul Testament – modul în care Dumnezeu prețuiește aceste femei și le folosește”, a spus Bream. „Cu siguranță puteți vedea cum Dumnezeu țese aceste povești.”

Bream și-a mărturisit credința creștină, spunând în podcast că are nevoie de „puterea Salvatorului meu în fiecare zi”.

Ea a spus că a început să devină mai disciplinată cu timpul ei cu Dumnezeu și citirea Bibliei în timpul pandemiei COVID-19, refuzând să-și verifice telefonul sau e-mailul până nu petrecea timp în rugăciunea și citirea Bibliei.

Bream, care a crescut într-o casă creștină, și-a mărturisit credința în gimnaziu. Apoi a spus că și-a dat seama că Isus „este cel care îmi va șterge păcatele”.

Ea a fost un creștin de atunci, spunând că viața „a fost un rollercoaster”, dar Dumnezeu a fost cu ea în toate „văile întunecate” și vremurile bune.

Luați în considerare noua ei carte, The Women of the Bible Speak pentru mai multe despre acest subiect.

Distribuie acest articol!