În timpul pandemiei au fost distribuite prizonierilor, la nivel național, 100 000 de biblii: „Lucrarea lui Dumnezeu”

08. 06.2021

Conducerea lucrării de Evanghelizare în închisori a împărțit peste 100 000 de Biblii în ultimele nouă luni, bărbaților și femeilor din întreaga țara, în contextul cererii mari a Cuvântului lui Dumnezeu din timpul pandemiei COVID-19.

James Ackerman, director al Prison Fellowship, principalul coordonator creștin care este implicat în lucrarea cu prizonierii și familiile lor, a declarat într-un interviu pentru The Christian Post că amploarea distribuției Bibliei nu este „nimic altceva decât lucrarea lui Dumnezeu miraculoasă”.

El a explicat modul în care lipsa de speranță din timpul pandemiei a dus la o cerere crescută de Biblii în rândul multor prizonieri. Ackerman a spus că Prison Fellowship nu a înregistrat niciodată acest număr de cereri pentru Evanghelie în închisori, în întreaga sa istoria de 45 de ani.

„Într-o perioadă în care închisorile au fost închise, iar bărbații și femeile încarcerați au trebuit să facă față fără vizite sau programări, în închisori s-a instalat acest sentiment de deznădejde”, a afirmat el.

„Dumnezeu a pus pe inimile oamenilor și a încurajat pe capelani să vestească Cuvântul lui Dumnezeu. Și [faptul] că speranța Evangheliei a fost într-o cerere atât de mare este foarte încurajator pentru mine.”

Ackerman, care a devenit președintele lucrării fondate de Chuck Colson în 2016, crede că Dumnezeu a creat „o cerere mai mare pentru Cuvântul Său” și „ne-a asigurat resursele de care aveam nevoie pentru a împlini această cerere”.

Prison Fellowship a încheiat un parteneriat cu Tyndale House Publishers în 2018 pentru a oferi deținuților noua traducere a Bibliei „The Life Recovery Biblie”, fără costuri.

Bibliei îi sunt atașate un jurnal și un ziar al Prison Fellowship publicat trimestrial pentru cei încarcerați.

Biblia are și un devoțional special – recuperare în 12 pași. Ajută bărbații și femeile să-și învingă dependențele și întăriturile, arătând în același timp spre „Dumnezeu ca sursă principală de recuperare care oferă mijloacele și resursele necesare cu care vine în ajutorul oamenilor să-i scape de legăturile dependenței”.

Prison Fellowship a fost fondată în 1976 și dintotdeauna a distribuit Biblii. Între timp, misiunea a făcut echipă cu Tyndale House pentru a oferi biblii cu un print mai mare ca să ajute persoanele care se luptă să scape de adicții, situații des întâlnite în rândul prizonierilor.

„A devenit o prioritate pentru noi să avem o biblie care să vorbească celor care vor să scape de dependențe și să vină în întâmpinarea nevoilor lor,”, a spus Ackerman. „The Life Recovery Bible a celor de la Tyndale a fost ceea ce aveam nevoie”.

Aproximativ 65% dintre deținuții din SUA sunt consumatori de substanțe și alte dependențe, însă doar 11% primesc tratamentul de care au nevoie, potrivit sistemului de sănătate comportamentală „Vertava Health”.

Top 10 Bible Verses on Prison Ministry - Prison Ministry Resources

„[The Life Recovery Biblie] le deschide oportunitatea de a păși în noi începuturi cu Isus. Și pentru că este o Biblie despre regenerare rezonează foarte bine cu experiențele multor vieți ale acestor femei și bărbați.” a spus Ackerman. „[Scopul este ca] oamenii care s-au luptat cu dependența, iar acea dependență [a condus] spre alte activități neproductive din viața lor, ei să realizeze că pot fi vindecați, că Isus vrea să-i vindece de acea dependență și să le permită să aibă un nou început.”

Un sondaj Prison Fellowship al capelanilor din închisoare a arătat că majoritatea prizonierilor nu au acces ușor la biblia lor sau au o biblie într-o traducere dificil de parcurs sau cu font mic.

„Ne bucurăm cu Prison Fellowship în atingerea acestei etape de distribuire a 100.000 de copii ale Bibliei de recuperare, în doar nouă luni”, a declarat directorul executiv al Tyndale House Ministries, Scott Mathews.

„Prețuim parteneriatul lor și suntem recunoscători pentru eforturile lor de a pune Cuvântul lui Dumnezeu în mâinile prizonierilor care au nevoie de puterea de eliberare a Scripturilor”, a continuat el. „Tyndale face parte din această misiune de a face Biblia accesibilă pentru toată lumea.”

Prison Fellowship a distribuit peste 162.000 de Biblii bărbaților și femeilor din închisoare de la parteneriatul cu Tyndale, în 2018.

Au fost tipărite peste 3 milioane de copii ale „The Life Recovery Bible”, cea mai bine vândută Biblie a lui Tyndale. Aceasta este disponibilă în limbile engleză și spaniolă.

Ackerman a declarat că multe centre de corecție sunt îngrijorate că prizonierii vor deveni agitați și violenți din cauza anumitor programe anulate în pandemie. Cu toate acestea, bibliile au furnizat exact efectul opus, a spus președintele Prison Fellowship.  

„Feedback-ul pe care l-am primit este că aceste Biblii ajută la păstrarea calmului și la menținerea oamenilor concentrați, fie pe întărirea credinței lor pentru cei care sunt deja credincioși … fie pe încurajarea altora care nu au luat în considerare credința creștină înainte de a auzi adevărul și a deschide Biblia pentru a-l citi”, a spus Ackerman. „Creează un mediu liniștit în închisoare de care Departamentul de Corecție se temea că nu va exista.”

„Dumnezeu ne-a oferit tot ce aveam nevoie pentru a satisface cererea de a furniza cele 100.000 de Biblii”, a adăugat el. „Este o mărturie a faptului că Domnul lucrează și El nu numai că deschide ușa pentru crea cererea, dar El oferă resursele necesare pentru a împlini așteptările.”

Angajații închisorii apreciază diferența vizibilă de când prizonierii au primit aceste Biblii.

Mac Mullings, coordonator de programe și servicii la Oklahoma County Detention Center, a numit Bibliile „salvatoare de vieți”.

„De fiecare dată când mă duc la etaje, mă asigur că aduc una dintre aceste Biblii și spun: «Nu știu dacă sunteți interesat de acest lucru, dar iată-l dacă îl doriți.» Și în opt din 10 cazuri, o acceptă”, a afirmat Mullings într-o declarație.

„Importanța [furnizării acestor Biblii] nu poate fi supraestimată”, a adăugat Mullings. „E ca o a doua șansă. Când asiguri una din aceste Biblii, schimbi viața cuiva.”

Capelanii închisorii pot comanda Biblii, devoționale și materiale de slujire pentru deținuți prin intermediul magazinului online al Prison Fellowship pentru capelanii închisorii numit The Storehouse.

Din cele 100.000 de Biblii comandate în ultimele nouă luni, 70.000 dintre ele au fost comandate prin The Storehouse.

„Administrația mea va fi întotdeauna alături de comunitatea LGBTQI+”, a afirmat Biden într-o declarație, promițând să continue să colaboreze cu aliați și parteneri la nivel global pentru a promova drepturile persoanelor LGBT.

„Am reușit până acum să desființăm politicile discriminatorii [sic] care vizează americanii LGBTQI + și am numit persoane LGBTQI + până la cele mai înalte niveluri în guvernul nostru.”

Luni se sărbătorește data când Organizația Mondială a Sănătății a declasificat homosexualitatea ca tulburare mintală în 1990.

Publicată luni dimineață, o fișă informativă a Casei Albe care a explicat că administrația implementează mai multe măsuri ca parte a unui memorandum din februarie privind drepturile persoanelor „lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI+) din întreaga lume”.

Măsurile includ combaterea legilor împotriva homosexualității și a identității transgender, protejarea refugiaților care se identifică ca LGBT și răspunde la abuzurile împotriva drepturilor omului ale persoanelor LGBT și anulează tot ceea ce Casa Albă a numit „politici inconsecvente” de către administrația anterioară.

Un exemplu presupune îndrumarea provizorie a Departamentului Apărării „pentru a opri orice acțiuni negative ale personalului împotriva persoanelor transgender pornite sub administrația anterioară”.

„USAID a revizuit, de asemenea, Gender Equality and Women’s Empowerment Policy și Policy on Counter-Trafficking in Persons from 2017-2021, care au eliminat sau redus problemele care vizau persoanele LGBTQI+”, se adaugă în fișa informativă.

„USAID și alți oficiali guvernamentali responsabili pentru drepturile omului LGBTQI+ au restabilit legături strânse cu programele responsabile pentru extinderea drepturilor omului și problemele de gen și s-au reimplicat în misiuni în întreaga lume.”

Oficialii Casei Albe și administratorul USAID, Samantha Power, au participat luni după-amiază la un eveniment de recunoaștere a Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, împreună cu lideri credincioși și din comunitate.

În declarația sa, Biden a spus că „pandemia COVID-19 și creșterea autoritarianismului din întreaga lume continuă să adâncească decalajele economice, sociale și de protecție pentru persoanele LGBTQI+”.

Biden a adăugat că, deși există aproximativ 70 de țări care încă incriminează relațiile între persoane de același sex, americanilor LGBT nu li se asigură „o protecție de bază în 25 de state și continuă să se confrunte cu discriminarea în locuințe, educație și servicii publice”.

Președintele și-a exprimat susținerea față de Legea Egalității, un act legislativ controversat adoptat de Camera Reprezentanților, care ar adăuga orientarea sexuală și identitatea de gen la legea federală privind drepturile civile.

Criticii au argumentat că Legea Egalității ar reduce drepturile grupurilor religioase și ale altor persoane care s-ar opune homosexualității sau ideologiei transgender din motive morale sau teologice. Legislația stagnează în Senat.

În martie, un grup de clerici afro-americani și persoane publice, printre care pastorul unei mari biserici, A.R. Bernard, și fostul fundaș al NFL, Benjamin Watson, au trimis o scrisoare deschisă la Comisia Judiciară a Senatului, în opoziție față de Legea Egalității.

Many U.S. Prisons Deny Muslim Inmates Halal Food and Proper Prayer„Legea Egalității este o reflectare a sistemului nostru defect, nu un exemplu al spiritului civic și al măsurilor de bună credință necesare pentru a-l vindeca”, se spune în scrisoare.

„Aceasta ar elimina multe dintre drepturile de bază care permit organizațiilor religioase să funcționeze în conformitate cu principiile credinței lor. Aceasta ar permite ca drepturile LGBT să fie folosite ca o sabie împotriva instituțiilor religioase decât ca un scut pentru a proteja persoanele vulnerabile.”

În februarie 2019, administrația Trump a cerut altor țări să pună capăt incriminării homosexualității.

Fostul ambasador al SUA din Germania, Richard Grenell, un oficial homosexual care a servit în administrația Trump, a declarat la acea vreme pentru NBC News că „este de necrezut că în lumea de astăzi, un bărbat de 32 de ani ar putea fi spânzurat în Iran doar pentru că este homosexual”.

„Oamenii religioși, cei care nu sunt neapărat în lupta LGBT, înțeleg că incriminarea homosexualității este absolut greșită”, a spus Grenell.

În timpul discursului său la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU din septembrie 2019, Trump a declarat că „SUA este solidară persoanelor LGBTQ care trăiesc în țări care pedepsesc, închid sau execută persoane pe baza orientării sexuale”.

Distribuie acest articol!