„Rainbow Disney Collection” onorează sărbătoarea anuală a lunii Pride: cum să devii o prezența „vizibilă” a lui Dumnezeu în lume

08. 06.2021

Să începem cu o veste bună: nu ai fost lovit ieri de bucățile rachetei.

Bucățile unei rachete chineze au aterizat duminică în Oceanul Indian. Majoritatea componentelor sale au fost distruse la intrarea în atmosferă. Bucățile care nu au fost distruse s-au prăbușit în oceanul care se află la vest de Maldive, un mic lanț insular la sud de India.

Cu toate acestea, nu avem nevoie de amenințări din spațiu pentru a pune în pericol viața pe Pământ.

Șase persoane au fost ucise ieri dimineață în timpul unei petreceri aniversare în Colorado Springs, Colorado. Presupusul trăgător, despre care se crede că este iubitul uneia dintre victime, este de asemenea mort. Una dintre cele mai mari conducte din America a fost închisă vineri seara după ce a fost lovită de un atac cibernetic și este încă deconectată și în această dimineață.

Sâmbăta trecută după-amiază, trei trecători au fost împușcați în Times Square din New York, când un bărbat care se certa cu alte persoane a tras cu sălbăticie în mulțime. Una dintre victime a fost o fetiță de 4 ani care făcea cumpărături cu familia și a fost lovită în piciorul stâng.

Vorbind de copii: Compania Walt Disney a inaugurat „Rainbow Disney Collection”. Concepută special pentru a onora sărbătoarea anuală Pride din iunie, care celebrează comunitatea și ideologia LGBT, catalogul de îmbrăcăminte și jucării prezintă tricouri, urechi Mickey Mouse, căni și chiar îmbrăcăminte pentru copii, toate împodobite cu curcubee.

Acesta este doar un mod în care Disney încearcă să introducă copiii în ideologia LGBT. Filmul de animație al Disney-Pixar din 2020 „Onward” a avut un personaj minor care era lesbiană; Filmul de scurt metraj „Out” al lui Pixar a prezentat un personaj principal gay; și seria de desene animate Disney Channel „The Owl House” a prezentat un protagonist bisexual.

În 2018, Cartoon Network a prezentat o cerere în căsătorie pentru persoane de același sex în serialul animat „Steven Universe”. Rețeaua lucrează pentru a crea benzi desenate care afirmă că există mai multe identități de gen. La începutul acestui an, seria de pe Nickelodeon „Blue’s Clues” and „You!” a promovat un cântec care îi învăța pe copii alfabetul în timp ce promova susținerea LGBT.

 

„Cu cât accentul este mai puternic, cu atât mai puțini creștini”

Dacă vă asemănați cu mine, când veți citi astfel de știri vă veți simți frustrați că Biserica nu face mai mult pentru a avea un impact asupra culturii. Dacă suntem „sarea pământului” și „lumina lumii” (Matei 5:13-14), de ce sarea și lumina noastră nu fac mai mult pentru a da gust și a lumina cultura? De ce, de fapt, bisericile și instituțiile creștine devin uneori problema în loc să fie soluția?

Într-un articol publicat ieri, David French face o distincție vitală între creștinătate și creștinism. După cum explică el, „Creștinismul este credința, creștinii sunt cei care au credința, iar creștinătatea este cultura colectivă și instituțiile (universități, lucrările) creștine.”

Francezul îl citează pe filosoful danez Søren Kierkegaard, care a văzut instituțiile creștine ale zilelor sale că mai degrabă rănesc decât să ajute credința. Kierkegaard a emis avertismentul convingător că urmarea lui Isus „este într-adevăr punctul de la care rasa umană se micșorează. Principala dificultate se află aici; aici se decide cu adevărat dacă cineva este sau nu dispus să accepte creștinismul.”

El a explicat apoi problema: „Dacă se pune accentul pe acest punct, cu cât accentul este mai puternic, cu atât sunt mai puțini creștini. Cu cât există o scădere în acest sens (în așa fel încât creștinismul devine, în mod intelectual, o doctrină), cu atât numărul celor care vin la creștinism este mai mare. În cazul în care este eliminat complet . . . Creștinismul se răspândește într-o asemenea măsură încât creștinătatea și lumea sunt aproape imposibil de distins sau toți devin creștini; Creștinismul a cucerit complet – adică este desființat!”

Cu alte cuvinte, putem transforma relația cu Isus în doctrine despre Isus și apoi putem construi instituții care să proclame aceste doctrine. Dar ar trebui să ne amintim avertismentul lui Iacov: „Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și dracii cred… și se înfrioară.” (Iacov 2:19).

Doctrinele și instituțiile care nu-i fac pe oameni să-L cunoască și să-L urmeze personal pe Isus nu vor schimba niciodată cultura. Asta pentru că schimbarea în cultură se va realiza atunci când oamenii se vor schimba. Și oamenii nu sunt schimbați de cuvintele noastre, ci de Duhul lui Dumnezeu.

Oamenii care sunt atrași de ideologia LGBT vor fi eliberați nu prin proteste împotriva Disney (deși ar trebui să fim vocali în mod clar împotriva moralității nebiblice), ci prin transformarea pe care o poate aduce doar Isus unei vieți total predate Lui (2 Corinteni 5:17). Oamenilor care sunt ispitiți de alte forme de imoralitate din cultura noastră frântă, răspunsul este același: „Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu – zice Domnul ostirilor!” (Zaharia 4:6).

 

Cea mai veche imaginea a lui Isus

 

Un cap vechi de marmură de acum 2.000 de ani al împăratului Augustus a fost descoperit într-un oraș din Italia. Acesta a fost inițial parte dintr-o statuie de cel puțin doi metri. Am văzut multe astfel de statui ale lui Augustus în muzee, fiecare reprezentându-l pe împărat în putere și glorie.

Ceea ce pune aceste statui în contrast este cea mai veche imagine a Salvatorului născut în Betleem, atunci când Augustus a domnit la Roma (Luca 2:1-7). Imaginea a fost făcută în batjocură față de credința creștină – un Hristos pe cruce cu cap de măgar. Alte imagini timpurii făcute de creștini Îl arată pe Isus ca păstor și vindecător. Abia în secolul al IV-lea găsim imagini cu el conducând în autoritate.

Acest lucru nu se datorează faptului că primii Săi urmași nu-L recunoșteau pe Isus ca Rege al împăraților și Domn al domnilor (cf. Apocalipsa 19:16). Ci mai degrabă, descrierile lor ne îndeamnă să-L slujim pe Regele nostru prin slujirea aproapelui. Cu cât Îl iubim mai mult pe Isus, cu atât îi vom iubi mai mult pe cei pe care îi iubește. Și îi iubește pe toți.

 Duhul Sfânt folosește oameni transformați pentru a schimba lumea. Apostolii puteau avea un impact asupra Sinedriului prin predicile lor, pentru că viețile lor fuseseră atinse de adevărul Lui (Fapte 4:13). Pavel putea chema mulțimile la Isus pentru că fusese transformat de Isus (cf. Fapte 22:1–21).

Bisericile și instituțiile pot chema cultura noastră să-L urmeze pe Isus în măsura în care cei care fac parte din aceste biserici și instituții îl urmează pe Isus.

 

„Absența vizibilă” și „prezența invizibilă” a lui Dumnezeu

Dacă noi toți vom petrece în fiecare zi un timp în închinare cu Domnul nostru înviat, supunându-ne Duhului Său cel Sfânt (Efeseni 5:18) și cerându-I să-Și manifeste caracterul în viețile noastre (Galateni 5:22-23), El va răspunde rugăciunii înălțate. Dacă vom căuta să slujim asemenea lui Isus mai mult decât să fim slujiți (Marcu 10:45), Domnul nostru ne va folosi pentru a-i atrage pe alții la El.

În „Telling the Truth”, Frederick Buechner vorbește despre „absența vizibilă” și „prezența invizibilă” a lui Dumnezeu în lume. Aș adăuga o a treia categorie: „prezența vizibilă” a lui Dumnezeu în lume prin oamenii lui Dumnezeu din lume.

Cui îi vei sluji azi?

„Administrația mea va fi întotdeauna alături de comunitatea LGBTQI+”, a afirmat Biden într-o declarație, promițând să continue să colaboreze cu aliați și parteneri la nivel global pentru a promova drepturile persoanelor LGBT.

„Am reușit până acum să desființăm politicile discriminatorii [sic] care vizează americanii LGBTQI + și am numit persoane LGBTQI + până la cele mai înalte niveluri în guvernul nostru.”

Luni se sărbătorește data când Organizația Mondială a Sănătății a declasificat homosexualitatea ca tulburare mintală în 1990.

Publicată luni dimineață, o fișă informativă a Casei Albe care a explicat că administrația implementează mai multe măsuri ca parte a unui memorandum din februarie privind drepturile persoanelor „lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI+) din întreaga lume”.

Măsurile includ combaterea legilor împotriva homosexualității și a identității transgender, protejarea refugiaților care se identifică ca LGBT și răspunde la abuzurile împotriva drepturilor omului ale persoanelor LGBT și anulează tot ceea ce Casa Albă a numit „politici inconsecvente” de către administrația anterioară.

Un exemplu presupune îndrumarea provizorie a Departamentului Apărării „pentru a opri orice acțiuni negative ale personalului împotriva persoanelor transgender pornite sub administrația anterioară”.

„USAID a revizuit, de asemenea, Gender Equality and Women’s Empowerment Policy și Policy on Counter-Trafficking in Persons from 2017-2021, care au eliminat sau redus problemele care vizau persoanele LGBTQI+”, se adaugă în fișa informativă.

„USAID și alți oficiali guvernamentali responsabili pentru drepturile omului LGBTQI+ au restabilit legături strânse cu programele responsabile pentru extinderea drepturilor omului și problemele de gen și s-au reimplicat în misiuni în întreaga lume.”

Oficialii Casei Albe și administratorul USAID, Samantha Power, au participat luni după-amiază la un eveniment de recunoaștere a Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, împreună cu lideri credincioși și din comunitate.

În declarația sa, Biden a spus că „pandemia COVID-19 și creșterea autoritarianismului din întreaga lume continuă să adâncească decalajele economice, sociale și de protecție pentru persoanele LGBTQI+”.

Biden a adăugat că, deși există aproximativ 70 de țări care încă incriminează relațiile între persoane de același sex, americanilor LGBT nu li se asigură „o protecție de bază în 25 de state și continuă să se confrunte cu discriminarea în locuințe, educație și servicii publice”.

Președintele și-a exprimat susținerea față de Legea Egalității, un act legislativ controversat adoptat de Camera Reprezentanților, care ar adăuga orientarea sexuală și identitatea de gen la legea federală privind drepturile civile.

Criticii au argumentat că Legea Egalității ar reduce drepturile grupurilor religioase și ale altor persoane care s-ar opune homosexualității sau ideologiei transgender din motive morale sau teologice. Legislația stagnează în Senat.

În martie, un grup de clerici afro-americani și persoane publice, printre care pastorul unei mari biserici, A.R. Bernard, și fostul fundaș al NFL, Benjamin Watson, au trimis o scrisoare deschisă la Comisia Judiciară a Senatului, în opoziție față de Legea Egalității.

„Legea Egalității este o reflectare a sistemului nostru defect, nu un exemplu al spiritului civic și al măsurilor de bună credință necesare pentru a-l vindeca”, se spune în scrisoare.

„Aceasta ar elimina multe dintre drepturile de bază care permit organizațiilor religioase să funcționeze în conformitate cu principiile credinței lor. Aceasta ar permite ca drepturile LGBT să fie folosite ca o sabie împotriva instituțiilor religioase decât ca un scut pentru a proteja persoanele vulnerabile.”

În februarie 2019, administrația Trump a cerut altor țări să pună capăt incriminării homosexualității.

Fostul ambasador al SUA din Germania, Richard Grenell, un oficial homosexual care a servit în administrația Trump, a declarat la acea vreme pentru NBC News că „este de necrezut că în lumea de astăzi, un bărbat de 32 de ani ar putea fi spânzurat în Iran doar pentru că este homosexual”.

„Oamenii religioși, cei care nu sunt neapărat în lupta LGBT, înțeleg că incriminarea homosexualității este absolut greșită”, a spus Grenell.

În timpul discursului său la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU din septembrie 2019, Trump a declarat că „SUA este solidară persoanelor LGBTQ care trăiesc în țări care pedepsesc, închid sau execută persoane pe baza orientării sexuale”.

Distribuie acest articol!