Un pastor a fost arestat pentru că a predicat pe o stradă din Londra despre mariajul biblic din Geneza

08. 06.2021

Un pastor creștin care predica pe stradă a fost arestat luna trecută pentru că a provocat „agitație și supărări” în Londra din cauza principiilor sale biblice în privința căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, conform Geneza 1.

Pastorul John Sherwood, în vârstă de 71 de ani, slujitor al bisericii Penn Free Methodist din nordul Londrei, a fost abordat de ofițerii de poliție în orașul Uxbridge din nord-vestul Londrei pe 23 aprilie, în timp ce predica despre ultimele versete din Geneza 1. El ar fi declarat că Dumnezeu a creat familiile să aibă o mamă și un tată și nu doi părinți de același sex.

Pastorul Peter Simpson, care predica alături de Sherwood, a împărtășit despre momentul arestării pe blog pentru „The Conservative Woman”. El a explicat nevoia de a crește gradul de conștientizare a modului în care poliția din Marea Britanie „înăsprește condițiile cu privire la libertatea creștinilor de a proclama în învățăturile Scripturilor în locuri publice”.

El a spus ei obișnuiesc să predice Evanghelia împreună în public.

Poliția l-a abordat pe Sherwood și a declarat că au fost primite trei plângeri cu privire la predicarea sa și l-au acuzat că a provocat „agitație și supărări” publicului.

Un alt ofițer de poliție a vorbit cu Simpson și a explicat necesitatea de a evita orice declarații homofobe ca să nu ofenseze, chiar dacă nu există nicio lege care să protejeze oamenii de a fi ofensați.

„I-am răspuns că poliția nu ar avea niciun fel de obiecție la o paradă Pride care ar avea loc în Uxbridge, care ar fi extrem de ofensatoare pentru creștini”, a scris Simpson. „Ofițerul nu părea să aprecieze logica din spatele acestui argument.”

Ofițerii de poliție i-au cerut lui Sherwood să coboare de pe scara de pe care predica, iar el „respectuos” a informat poliția că are libertate de exprimare și oamenii au libertatea de a-l ignora și să-și continue plimbarea în cazul în care nu sunt de acord cu declarațiile sale, a scris Simpson.

Sherwood a reluat predicarea și a vorbit despre „dreptul prețios la libertatea de exprimare”, care este respectat încă de la Magna Carta din 1215 și Bill of Rights din 1689. Spectatorii l-au acuzat din nou că face declarații homofobe și ține discursuri de incitare la ură.

Sherwood inițial a refuzat arestarea și a susținut că a fost implicat în activități legale și nu a comis nicio crimă, a spus Simpson.

Un video înregistrat de cineva din mulțime îl arăta pe Sherwood dând din cap la ofițer, refuzând să coboare de pe scara cu trepte mici.

Ofițerii de poliție l-au tras jos pe pastorul de 71 de ani pe când se împotrivea arestării, iar după câteva eforturi i-au pus cătușele și l-au arestat.

O femeie din mulțime a fost auzită spunând „suntem o țară creștină, lăsați-l să vorbească”, în timp ce alți oameni din mulțime îl acuzau de promovarea discursului de ură.

Sherwood a rămas peste noapte la un centru de detenție și a fost eliberat în jurul prânzului, fiind reținut pentru 21 de ore.

How long do the police have to charge you with a crime in the UK? | Lawtons  Solicitors UK

„Arestarea unui slujitor creștin pentru nimic în afară de proclamarea învățăturilor biblice în privința unuia dintre cele mai importante chestiuni morale a vremurilor noastre nu demonstrează decât un periculos atac asupra libertății de exprimare, și nu numai, ci și asupra libertății pastorilor de a proclama învățăturile biblice”, a scris Simpson. „Statul nu are dreptul să hotărască că anumite principii din Cuvântul lui Dumnezeu sunt interzise”.

„Indiferent de convingerile personale ale unui om asupra homosexualității, devine tot mai pertinent să ne întrebăm ce fel de națiune am ajuns să fim dacă slujitorul unui biserici creștine este arestat pentru proclamarea adevărului în spațiul public, adevăruri pe care însăși regina, cu mâna pe Biblie, a promis să le respecte în Jurământul de încoronare din 1953, a continut Simpson.

A fost transmis un dosar către serviciul „Crown Prosecution Service”, ceea ce poate însemna că vor fi luate măsuri suplimentare, a raportat Premier Christian News.

„Un număr de persoane care s-au apropiat de ofițeri sunt îngrijorați de limbajul bărbatului”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Met.

„Ofițerii au vorbit cu bărbatul de 71 de ani și ulterior a fost arestat sub suspiciunea unei infracțiuni în conformitate cu Secțiunea 5 din Legea ordinii publice.”

Arestarea pastorului vine la mai puțin de doi ani după ce un alt predicator, în vârstă de 64 de ani din Nigeria, care împărtășea Evanghelia pe străzi a fost despăgubit cu  2500 de lire (peste 3.000 de dolari) de la autoritățile britanice dintr-o cauză falsă de arestare, închisoare și detenție ilegală, după ce a fost acuzat de incitare la ură și Biblia lui a fost confiscat de poliție în februarie 2019.

„Administrația mea va fi întotdeauna alături de comunitatea LGBTQI+”, a afirmat Biden într-o declarație, promițând să continue să colaboreze cu aliați și parteneri la nivel global pentru a promova drepturile persoanelor LGBT.

„Am reușit până acum să desființăm politicile discriminatorii [sic] care vizează americanii LGBTQI + și am numit persoane LGBTQI + până la cele mai înalte niveluri în guvernul nostru.”

Luni se sărbătorește data când Organizația Mondială a Sănătății a declasificat homosexualitatea ca tulburare mintală în 1990.

Publicată luni dimineață, o fișă informativă a Casei Albe care a explicat că administrația implementează mai multe măsuri ca parte a unui memorandum din februarie privind drepturile persoanelor „lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI+) din întreaga lume”.

Măsurile includ combaterea legilor împotriva homosexualității și a identității transgender, protejarea refugiaților care se identifică ca LGBT și răspunde la abuzurile împotriva drepturilor omului ale persoanelor LGBT și anulează tot ceea ce Casa Albă a numit „politici inconsecvente” de către administrația anterioară.

Un exemplu presupune îndrumarea provizorie a Departamentului Apărării „pentru a opri orice acțiuni negative ale personalului împotriva persoanelor transgender pornite sub administrația anterioară”.

„USAID a revizuit, de asemenea, Gender Equality and Women’s Empowerment Policy și Policy on Counter-Trafficking in Persons from 2017-2021, care au eliminat sau redus problemele care vizau persoanele LGBTQI+”, se adaugă în fișa informativă.

„USAID și alți oficiali guvernamentali responsabili pentru drepturile omului LGBTQI+ au restabilit legături strânse cu programele responsabile pentru extinderea drepturilor omului și problemele de gen și s-au reimplicat în misiuni în întreaga lume.”

Oficialii Casei Albe și administratorul USAID, Samantha Power, au participat luni după-amiază la un eveniment de recunoaștere a Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, împreună cu lideri credincioși și din comunitate.

În declarația sa, Biden a spus că „pandemia COVID-19 și creșterea autoritarianismului din întreaga lume continuă să adâncească decalajele economice, sociale și de protecție pentru persoanele LGBTQI+”.

Biden a adăugat că, deși există aproximativ 70 de țări care încă incriminează relațiile între persoane de același sex, americanilor LGBT nu li se asigură „o protecție de bază în 25 de state și continuă să se confrunte cu discriminarea în locuințe, educație și servicii publice”.

Președintele și-a exprimat susținerea față de Legea Egalității, un act legislativ controversat adoptat de Camera Reprezentanților, care ar adăuga orientarea sexuală și identitatea de gen la legea federală privind drepturile civile.

Criticii au argumentat că Legea Egalității ar reduce drepturile grupurilor religioase și ale altor persoane care s-ar opune homosexualității sau ideologiei transgender din motive morale sau teologice. Legislația stagnează în Senat.

În martie, un grup de clerici afro-americani și persoane publice, printre care pastorul unei mari biserici, A.R. Bernard, și fostul fundaș al NFL, Benjamin Watson, au trimis o scrisoare deschisă la Comisia Judiciară a Senatului, în opoziție față de Legea Egalității.

„Legea Egalității este o reflectare a sistemului nostru defect, nu un exemplu al spiritului civic și al măsurilor de bună credință necesare pentru a-l vindeca”, se spune în scrisoare.

„Aceasta ar elimina multe dintre drepturile de bază care permit organizațiilor religioase să funcționeze în conformitate cu principiile credinței lor. Aceasta ar permite ca drepturile LGBT să fie folosite ca o sabie împotriva instituțiilor religioase decât ca un scut pentru a proteja persoanele vulnerabile.”

În februarie 2019, administrația Trump a cerut altor țări să pună capăt incriminării homosexualității.

Fostul ambasador al SUA din Germania, Richard Grenell, un oficial homosexual care a servit în administrația Trump, a declarat la acea vreme pentru NBC News că „este de necrezut că în lumea de astăzi, un bărbat de 32 de ani ar putea fi spânzurat în Iran doar pentru că este homosexual”.

„Oamenii religioși, cei care nu sunt neapărat în lupta LGBT, înțeleg că incriminarea homosexualității este absolut greșită”, a spus Grenell.

În timpul discursului său la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU din septembrie 2019, Trump a declarat că „SUA este solidară persoanelor LGBTQ care trăiesc în țări care pedepsesc, închid sau execută persoane pe baza orientării sexuale”.

Distribuie acest articol!