Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) aprobă măsuri LGBT pentru companiile cotate la bursă.

11. 08.2021

Toate companiile care tranzacționează pe Nasdaq vor trebui de acum să îndeplinească cotele de diversitate rasială și LGBT.

Luni 9 august 2021 – 21:28 EDT

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) Autoritatea națională de reglementare a piețelor financiare a aprobat un plan al Nasdaq care impune ca toate companiile care tranzacționează la bursă să îndeplinească anumite cote de diversitate.

Piața bursieră Nasdaq a prezentat pentru prima dată propunerea de modificare a regulii către Comisia americană de valori mobiliare (SEC) în decembrie. Aceasta ca afecta aproximativ 3.000 de companii. Aprobată acum, propunerea va impune companiilor listate „să aibă cel puțin un director care se identifică drept femeie” și „cel puțin un director care se autoidentifică drept negru sau afro-american, hispanic, asiatic, nativ american sau nativ din Alaska , nativ din Hawaii sau din Insulele Pacificului, două sau mai multe rase sau etnii, sau ca LGBTQ+. ”

Companiile trebuie să transmită date privind identificarea rasială, de gen și sexuală a membrilor consiliului. Noua regulă impune companiilor să „furnizeze informații statistice într-un format uniform, propus în consiliul de administrație al companiei, legate de genul, rasa și autoidentificarea ca LGBTQ + a directorilor”.

Cu toate acestea, politica, ce se dorește a fi „incluzivă”, lasă în afară alți oameni care se consideră marginalizați. Asociația Americană a Persoanelor cu Dizabilități (AAPD) a cerut Nasdaq să includă persoanele cu dizabilități în această regulă. Consiliile pot raporta aceste date, dar nu sunt obligate s-o facă, conform noii politici aprobate. AAPD a scris că „este important să ne amintim că incluziunea persoanelor cu handicap este importantă pentru investitori”. Grupul a cerut Nasdaq să ia în considerare modul în care includerea persoanelor cu dizabilități i-ar ajuta să ajungă la mai mulți clienți și să elaboreze politici mai bune.

Un consiliu care include persoane cu dizabilități ar avea „mai multe șanse să aibă o conducere responsabilă, o gestionare eficientă a riscurilor și o luare optimă a deciziilor, precum și o mai bună aliniere la dorința clienților, implicarea angajaților și la transparență, în comparație cu un consiliu din care aceste persoane lipsesc”, a afirmat grupul, în comentariile făcute asupra propunerii.

„Suntem mulțumiți de faptul că SEC a aprobat propunerea Nasdaq de a îmbunătăți informațiile privitoare la diversitatea consiliilor de conducere și de a încuraja crearea unor consilii mai diverse, printr-o soluție condiționată de piață”, a afirmat Nasdaq într-un comunicat. „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu companiile pentru a implementa această nouă regulă de listare și pentru a stabili un nou standard pentru guvernanța corporativă.”

Senatorul republican Pat Toomey, membru al Comitetului Senatului pentru Bănci, Locuințe și Afaceri Urbane, a criticat anunțul.

„Consiliile de conducere ale corporațiilor, la fel ca toate organizațiile, pot beneficia de pe urma diversității de perspective, dar o regulă unică a NASDAQ nu contribuie la realizarea acestui obiectiv”, a declarat Toomey, pentru CNBC. „Prin definirea diversității în funcție de rasă, sex și orientare sexuală, mandatul NASDAQ va face presiuni inevitabile asupra companiilor să teacă în plan secund factori cruciali precum cunoștința, experiența și competența la selectarea membrilor consiliului.”

El a spus că SEC a devenit un „laborator pentru inginerie socială progresivă”.

Distribuie acest articol!